Γαύρος μαρινάτος ξιδάτος τουρσί σε βάζο

2014-09-18
γαυρος τουρσι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 3:10 h

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις γαύρο μαρινάτο ξιδάτο τουρσί σε βάζο, ένα πιάτο που είναι αγαπημένος μεζέ για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και ορεκτικό. Μπορείς να το διατηρήσεις σε γυάλινο μπολ και να τους απολαύσεις όποτε θέλεις. Η διαδικασία είναι εύκολη και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!

Υλικά

  • 450 γρ. γαύρο
  • Ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Φιλετάρουμε το γαύρο, βγάζουμε το κεφάλι, το κόκαλο, τα εντόσθια και την ουρά

Βήμα 2

Τους πλένουμε κι τους σκουπίζουμε με χαρτί

Βήμα 3

Τους βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε ξύδι να τα καλύπτει

Βήμα 4

Αφήνουμε για 3 ώρες με μεμβράνη

Βήμα 5

Τους βάζουμε σε μπολ με σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Διατηρούμε με κλειστό καπάκι ή σερβίρουμε

Βήμα 7

Ο γαύρος μαρινάτος ξιδάτος τουρσί σε βάζο είναι έτοιμος

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή