Γαύρος ψητός στα κάρβουνα λεμονάτος

2014-09-16
γαυρος ψητος στα καρβουνα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια εκπληκτική συνταγή για να μαγειρέψεις γαύρο ψητό στα κάρβουνα λεμονάτος. Μια τέλεια ιδέα για ένα μπάρμπεκιου με φίλους στην εξοχή εφόσον ο γαύρος είναι φτηνό αλλά και νόστιμο ψάρι. Γίνεται πολύ εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά, ενώ μπορείς να το απολαύσεις σαν μεζέ αλλά και σαν κυρίως με το κατάλληλο συνοδευτικό!

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Λίγη ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα και αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί

Βήμα 2

Πλένουμε το γαύρο καλά και τον καθαρίζουμε

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 4

Λαδώνουμε τη σχάρα και τοποθετούμε πάνω τα ψάρια

Βήμα 5

Ψήνουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά

Βήμα 6

Ανακατεύουμε ελαιόλαδο με χυμό λεμόνι και περιχύνουμε πάνω από τα ψάρια

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε

Βήμα 8

Ο γαύρος ψητός στα κάρβουνα λεμονάτος είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις μυρωδικά της επιλογής σου ή να τα απολαύσεις και σκέτα. Είναι τέλεια!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή