Γεμιστά μελομακάρονα με καρύδι και γαρύφαλλο (της Βέφας)

2014-11-25
γεμιστά μελομακάρονα βέφας
  • Σερβίρεις : 50
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Τα γεμιστά μελομακάρονα με καρύδι και γαρύφαλλο της Βέφας είναι πεντανόστιμα και σίγουρα θα διασκεδάσετε πολύ ενώ θα τα φτιάχνετε. Γίνονται εύκολα και πολύ αφράτα και δεν θα σας παιδέψουν καθόλου. Μια ωραία συνταγή για να μαγειρέψετε αυτό το εκπληκτικό γλύκισμα των Χριστουγέννων που δεν πρέπει να λείπει από κανένα εορταστικό τραπέζι!

Υλικά

  • 1,5 κούπα ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα μαγειρικό λίπος
  • 8 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουτ.γλ. ξύσμα από πορτοκάλι
  • ¼ κούπας κονιάκ
  • 1,5 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα
  • Μισό κουτ.γλ. γαρύφαλλο
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το λάδι με το μαγειρικό λίπος

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το κονιάκ

Βήμα 3

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα

Βήμα 4

Ανακατεύουμε με το χέρι και πλάθουμε σε μελομακάρονα

Βήμα 5

Ψήνουμε για μισή ώρα στους 175-180 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο σας

Βήμα 6

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μέλι με το νερό και τη ζάχαρη

Βήμα 7

Περιχύνουμε τα μελομακάρονα με το σιρόπι

Βήμα 8

Ανακατεύουμε το καρύδι τριμμένο μαζί με την κανέλα και το γαρύφαλλο

Βήμα 9

Πασπαλίζουμε με το μείγμα και σερβίρουμε

Βήμα 10

Τα γεμιστά μελομακάρονα με καρύδι και γαρύφαλλο της Βέφας είναι έτοιμα

 

Tips

  • Κρατήστε μερικά καρύδια ολόκληρα. Πάρτε μια μπάλα από τη ζύμη και τυλίξτε την γύρω από το καρύδι. Έτσι τα μελομακάρονα θα είναι γεμιστά και πιο νόστιμα!
  • Διατηρούνται για περίπου ένα μήνα
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή