Γερμανικά μπισκότα Χριστουγέννων

2015-12-01
germanika-mpiskota-xristougennwn
  • Σερβίρεις : 25
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Καλημερουδια αγαπητές μου φίλες. Ο μήνας μια από της λατρεμένης γιορτής, ο Δεκέμβρης, είναι εδώ. Φέτος είχα την ιδέα να σας φτιάξω μπισκότα δίνοντας μια διαφορετική νότα στις οικογενειακές γιορτές μας, υιοθετώντας κάποια παραδοσιακά φαγητά άλλων ευρωπαικών χωρών ή όχι, αλλάζοντας για λίγο το κλίμα εντός σπιτιού. Είναι γεγονός, πως πέρα από τα δικά μας αξιαγάπητα και πατροπαράδοτα έθιμα, και άλλες χώρες της Ευρώπης έχουμε ένα όμορφο παρελθόν σε τέτοια θέματα. Σήμερα θα δούμε τα γερμανικά μπισκότα, τα οποία όταν είχα πρωτογευτεί, με είχαν μαγέψει. Η συνταγή τους είναι απλή, εύκολη και σχετικά οικονομική, ωστόσο έχετε λίγο υπομονή στο να βρείτε όλα τα υλικά της συνταγής, γιατί εγώ δυσκολεύτηκα σε κάποια. Υπάρχουν όλα όμως στα σούπερ μάρκετ. Έχετε την δυνατότητα να τα καλύψετε με αγαπημένα τρουφάκια, ζάχαρη άχνη, και να τα αποθηκεύσετε για κάθε στιγμή, είτε μετά το φαγητό είτε ως συνοδευτηκά του καφέ σας. Όπως και να τα προτιμήσετε, να ξέρετε ότι θα σας φτιάξουν και άλλο τη διάθεση. Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και καλή απόλαυση φίλες μου!

 

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κακουλέ
  • 150 gr. καρυδια αλεσμένα
  • 200 gr. ζάχαρη
  • 200 gr. βούτυρο παγωμένο
  • 300gr. αλεύρι
  • Για το πασπάλισμα:
  • 1 ασπράδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αυγό, τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι, το κακουλέ, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλέυρι, τα ανακατεύουμε, τα ζυμώνουμε πολύ καλά όλα μαζί, γρήγορα για να μην λιώσει το βούτυρο, τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την απλ΄ψνουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, την ανοίγουμε και με ένα στογγυλό koup-pat κόβουμε τη ζύμη.

Βήμα 3

Τα τοποθούμε σε ένα ταψί, τα βάζουμε στον προθερσμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ψήνουμε για 10 λεπτά και συνεχίζουμε την ίδια διαδικάσιακαι με την υπόλοιπη ζύμη. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα φήνουμε να κρυώσουν καλά.

Βήμα 4

Πασπάλισμα: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ασπράδι με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 5

Τέλος με ένα κουταλάκι περιχύνουμε ένα ένα τα μπισκοτάκια με το γλάσο και τα φήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή