Γερμανική μηλόπιτα (Apfelkuchen)

2014-03-03
Γερμανική μηλόπιτα
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Αυτή η γερμανική μηλόπιτα είναι μία συνταγή εύκολη & γρήγορη στην παρασκευή της και πολύ γευστική. Κάθε σπίτι στην Γερμανία την φτιάχνει πολύ συχνά, σε Κυριακάτικα τραπέζια για να τη συνοδεύσουν με τον καφέ τους. Μπορείτε να τη σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί δίπλα στο πιάτο. Θα χαρούμε να μας πείτε τη γνώμη σας γι’αυτή τη συνταγή!

Υλικά

  • 400ml κρέμα γάλακτος για τη ζύμη
  • 200γρ ζάχαρη για τη ζύμη
  • 1 φακελάκι ζάχαρη-βανίλια για τη ζύμη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι για τη ζύμη
  • 5 αυγά για τη ζύμη
  • 375γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις για τη ζύμη
  • 1 φακελάκι baking powder για τη ζύμη
  • 1,250 γραμμάρια μήλα καθαρισμένα για τη γέμιση
  • 4 κουταλιές της σούπας λεμόνι για τη γέμιση
  • 100γρ βούτυρο για το γλάσο
  • 100γρ ζάχαρη για το γλάσο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας γάλα για το γλάσο
  • 60-100γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα φλοίδες για το γλάσο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα μήλα.

Βήμα 2

Τα ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Βάζετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια/ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 4

Τα χτυπάτε όλα με το μίξερ μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μείγμα.

Βήμα 5

Στο μείγμα αυτό συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ, βάζοντας ένα ένα τα αυγά μέσα.

Βήμα 6

Τέλος, συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ κοσκινίζοντας το αλεύρι και το baking powder μέσα στο μείγμα μέχρι να γίνει ζύμη.

Βήμα 7

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 8

Παίρνετε ένα ορθογώνιο ταψί και το βουτυρώνετε.

Βήμα 9

Ρίχνετε τη ζύμη στο ταψί.

Βήμα 10

Μετά τοποθετείτε από πάνω τις φέτες με τα μήλα το ένα δίπλα στο άλλο.

Βήμα 11

Τοποθετείτε το ταψί μέσα στον φούρνο, 2 σειρές από κάτω.

Βήμα 12

Ψήνετε για 15-20 λεπτά.

Βήμα 13

Παράλληλα φτιάχνουμε το γλάσο. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, τη ζάχαρη και γάλα και τα βράζετε ελαφρώς ανακατεύοντας.

Βήμα 14

Μόλις βράζει, το βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Βήμα 15

Ρίχνετε το μείγμα αυτό (με ένα κουτάλι και απλώστε το) πάνω στη ζεστή μηλόπιτα και το ξαναβάζετε στο φούρνο 2 σειρές από πάνω αυτή τη φορά, για άλλα 15-20 λεπτά.

Βήμα 16

Μόλις φτιάξατε μία υπέροχη γερμανική μηλόπιτα! Συγχαρητήρια!

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.8 / 5)

3.8 5 13
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

13 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Dimitra Valsami

    Καλημέρα. Το φακελάκι ζάχαρη – βανίλια τι είναι; Η κρέμα βανίλια στιγμής που δεν χρειάζεται βράσιμο;