Γιαουρτάβα με αρνί από την Φλώρινα

2014-05-03
Γιαουρτάβα με αρνί
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Μια καταπληκτική και πολύ θρεπτική παραδοσιακή συνταγή από την Φλώρινα για να μαγειρέψεις την γιαουρτάβα με αρνί σου παρουσιάζω παρακάτω, κατευθείαν από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου. Δοκίμασε να την μαγειρέψεις και στείλε μου τις εντυπώσεις σου και τυχόν παραλλαγές που έκανες στην συνταγή.

Υλικά

  • 2 κιλά γιαούρτι πρόβιο
  • 10 αυγά
  • σπάλα ολόκληρη, μαζί με το λαιμό από κατσικάκι ή αρνάκι
  • 2 φλιτζάνια ρύζι (του τσαγιού)
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε το κρέας, το πλένουμε καλά, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί καλά.

Βήμα 3

Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και μέσα στο ταψί ρίχνουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε λίγα λεπτά να γίνει σπυρωτό.

Βήμα 4

Μετά, σε ένα μπώλ μεγάλο, βάζουμε το γιαούρτι και όλα τα αυγά αχτύπητα.

Βήμα 5

Τα ανακατεύουμε (δεν τα χτυπάμε) σιγανά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 6

Στο ταψί που είναι το ρύζι, βάζουμε στη μέση το κρέας και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το μίγμα (γιουρτιού - αυγών).

Βήμα 7

Μετά, ξαναβάζουμε στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να στραγγίξει το νερό του γιαουρτιού.

Βήμα 8

Το βγάζουμε και μετά από 15 λεπτά, μπορούμε να σερβίρουμε τη γιαουρτάβα.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή