Γιαουρτόπιτα αλμυρή με τυριά και φέτα σε φύλλο κρούστας χωρίς σιρόπι

2014-11-21
ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις γιαουρτόπιτα αλμυρή με τυριά και φέτα σε φύλλο κρούστας χωρίς σιρόπι, μια πολύ νόστιμη πίτα που λατρεύουν τα παιδιά! Είναι ιδανική για το μεσημεριανό, για απογευματινό ή βραδινό σνακ. Γίνεται με απλά υλικά και αξίζει να τη δοκιμάσεις αφού το αποτέλεσμα είναι πάντα πολύ πετυχημένο. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
  • Μισό κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 250γρ. κατίκι Δομοκού
  • 3/4 κούπας γάλα
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 αυγά
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Λαδώνουμε ένα ταψί και αφήνουμε τα φύλλα να ξεραθούν

Βήμα 2

Τα θρυμματίζουμε και τα βάζουμε στο ταψί

Βήμα 3

Περιχύνουμε με το βούτυρο

Βήμα 4

Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα και ελαιόλαδο

Βήμα 5

Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και πιπέρι

Βήμα 6

Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα και αφήνουμε για μισή ώρα να σταθεί

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα

Βήμα 9

Η γιαουρτόπιτα αλμυρή με τυριά και φέτα σε φύλλο κρούστας χωρίς σιρόπι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Σερβίρεται ζεστή
  • Μπορείς να βάλεις κάποιο άλλο τυρί που να σου αρέσει και να ταιριάζει
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή