Γιαουρτόπιτα παραδοσιακή με σταφίδες

2015-01-19
Γιαουρτόπιτα παραδοσιακή με σταφίδες
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Σου στέλνω μια κλασική συνταγή που μαγειρεύουμε στην Πάτρα για να φτιάξουμε γλυκιά γιαουρτόπιτα παραδοσιακή με σταφίδες. Η συνταγή είναι πολύ νόστιμη καθώς εκτός από τις σταφίδες, περιέχει κονιάκ και ξύσμα πορτοκαλιού που της δίνουν μια γλυκήτητα εξαιρετική. Σου συνιστώ να την μαγειρέψεις και για οτιδήποτε διευκρίνηση χρειαστείς να μου στείλεις στα σχόλια τις ερωτήσεις σου. Η συνταγή είναι αρκετά παλιά και έρχεται από την προγιαγιά μου.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
  • 4 κουταλάκια του τσαγιού κοφτά μπαίκιν πάουντερ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβιο (μικρό)
  • 4 χαρτάκια βανίλια
  • ξυσμένη φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 50 γραμ. σταφίδες ξανθιές
  • 100 γραμ. αμύγδαλα
  • 4 αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει αφράτο το μίγμα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αυγά, εξακολουθώντας το χτύπημα, καθώς και το γιαούρτι.

Βήμα 3

Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι μαζί με τη μπαίκιν πάουντερ και τις βανίλιες.

Βήμα 4

Προσθέτουμε στο μίγμα του βουτύρου, το μισό αλεύρι και το κονιάκ.

Βήμα 5

Χτυπάμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε ακόμα, μέχρι να γίνει ένα μίγμα λείο.

Βήμα 6

Έχουμε, στο μεταξύ, ξεφλουδίσει και καβουρδίσει ελαφρά τα αμύγδαλα.

Βήμα 7

Τα κοπανίζουμε καλά, τα προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύουμε λιγάκι ακόμα και το μίγμα είναι έτοιμο.

Βήμα 8

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψάκι.

Βήμα 9

Αδειάζουμε μέσα το μίγμα, το στρώνουμε καλά να γίνει ισόπαχο παντού και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνειά του τις σταφίδες.

Βήμα 10

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μία ώρα περίπου.

 

Σου άρεσε η γιαουρτόπιτα; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή