Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή γλυκιά με αμύγδαλα και σιρόπι από την Αργυρώ

2014-11-19
γιαουρτοπιτα σιροπιαστη αργυρω
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Μια πραγματικά πολύ νόστιμη συνταγή, η γιαουρτόπιτα σιροπιαστή γλυκιά με αμύγδαλα και σιρόπι από την Αργυρώ θα σας εντυπωσιάσει! Γίνεται πάρα πολύ εύκολα, δεν απαιτεί πολλά υλικά και ειλικρινά αξίζει το αποτέλεσμα. Σερβίρεται σε εορταστικά τραπέζια σαν γλυκό, μαζί με τον καφέ και σαν απογευματινό σνακ. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν και δεν θα μείνει κομμάτι. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 1,5 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. βούτυρο
  • 1,5 φλιτζ. γιαούρτι
  • Ξύσμα από πορτοκάλι
  • Ξύσμα από λεμόνι
  • 3 βανίλιες
  • 5 αυγά
  • 3 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. καβουρντισμένα άσπρα αμύγδαλα
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 κουτ.σούπας κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο καλά

Βήμα 2

Ρίχνουμε τους κρόκους και το γιαούρτι

Βήμα 3

Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το ξύσμα, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα

Βήμα 4

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε το μείγμα

Βήμα 5

Ανακατεύουμε ελαφρά και το ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί

Βήμα 6

Ψήνουμε στους 180 για μια ώρα

Βήμα 7

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με δυο φλιτζάνια ζάχαρη και κονιάκ για 3 λεπτά

Βήμα 8

Περιχύνουμε πάνω από το γλυκό που θα έχει κρυώσει κάπως

Βήμα 9

Η γιαουρτόπιτα σιροπιαστή γλυκιά με αμύγδαλα και σιρόπι από την Αργυρώ είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν θέλεις η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με γλάσο σοκολάτας
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή