Γιαουρτόσουπα με πλιγούρι

2014-05-18
Γιαουρτόσουπα με πλιγούρι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ διαφορετική, νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις την γιαουρτόσουπα με πλιγούρι όπως ακριβώς την αναφέρει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της θα βρεις παρακάτω. Μαγείρεψε την και στείλε μου σχόλια, εντυπώσεις και τυχόν παραλλαγές που χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • πλιγούρι (κομμένο σιτάρι) ή ρύζι
  • γιαούρτι σακούλας
  • λίγο λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • λίγη ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι ή το πλιγούρι σε κατσαρόλα (όπως τη συνηθισμένη σούπα).

Βήμα 2

Καβουρδίζουμε σε τηγάνι το κρεμμύδι με λίγο λάδι.

Βήμα 3

Μόλις ξανθίσει, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ρίγανη, τ' ανακατεύουμε λίγο και τα αδειάζουμε μέσα στο ρύζι, που στο μεταξύ κατεβάσαμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Παίρνουμε με την κουτάλα λίγη από τη σούπα και διαλύουμε λίγο - λίγο το γιαούρτι (όπως ακριβώς με το αυγολέμονο) και μετά το ρίχνουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε την γιαουρτόσουπα με πλιγούρι.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή