Γιαπράκια με μπακαλιάρο

2014-03-19
Γιαπράκια με μπακαλιάρο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πάρα πολύ νόστιμη, υγιεινή και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις γιαπράκια με μπακαλιάρο θα βρεις παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς (να μείνει χωρίς πέτσες και κόκαλα μισό κιλό)
  • 300 γραμ. ρύζι
  • 1 κουταλάκι πελτές ντομάτα
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κανονικό λάχανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • μαϊντανός ή άνηθος

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το μπακαλιάρο να ξαρμυρίσει μία νύχτα. Την επομένη αφαιρούμε πέτσες και κόκαλα και περνάμε τα ψαχνά από το μύλο του πουρέ. Ζεματάμε το λάχανο ολόκληρο και διαλέγουμε τα φύλλα του.

Βήμα 2

Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι να κάψει, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε, προσθέτουμε το μπακαλιάρο, τη ντομάτα λιωμένη σε νερό και τ' αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.

Βήμα 3

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό ή άνηθο, το ένα αυγό, πιπέρι - αλάτι (προαιρετικά) και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα φύλλο λάχανο και μία κουταλιά από το μίγμα και τυλίγουμε μακρόστενα γιαπράκια.

Βήμα 5

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε σειρές, προσθέτουμε ζεστό νερό, το υπόλοιπο λάδι, το βούτυρο, βάζουμε επάνω τους και ένα πιάτο (για να μη διαλυθούν στο βράσιμο), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Βήμα 6

Μόλις βράσουν, χτυπάμε το αυγό και το λεμόνι και τα αυγοκόβουμε.

Βήμα 7

Τα γιαπράκια με μπακαλιάρο είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή