Γιουβέτσι κοτόπουλο κοκκινιστό στην πήλινη γάστρα με πιπεριές

2015-11-17
giouvetsi-kotopoulo-sth-gastra-me-piperies
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Καλή σας μέρα φίλες μου. Σήμερα, έχω την διάθεση να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στην ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα, και να συναντήσουμε συνταγές τις οποίες γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσω της γιαγιάς μας ή της μητέρας μας. Θα φτιάξουμε λοιπόν σήμερα μια λατρεμένη σε μένα συνταγή, το γιουβέτσι κοτόπουλο στη γάστρα με πιπεριές. Αμέσως, η συνταγή αυτή για γιουβέτσι σε μεταφέρει στα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια, και τις μάχες για το ποιος θα πάρει τι. Μιλάμε για μια συνταγή απλή, εύκολη, εξαιρετικά γευστική που σας δίνει την δυνατόττηα να αυτοσχεδιάσετε, προσθέτωντας διάφορα είδη πιπεριάς, ανάλογα όπως εσείς το προτιμάτε. Βάλτε την παράδοση στο τραπέζι σας και μεταλαμπαδεύστε την. Καλή σας όρεξη φίλες μου!

 

Υλικά

  • 4 κοτόπουλα μπούτια
  • 1 πακέτο μανέστρα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 ποτήρι χυμός ντομάτας
  • Μιξ από 5 πιπέρια
  • Γαρύφαλλο
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε το κοτόπουλο πολύ καλά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια στη γάστρα ρίχνουμε το κοτόπουλο, το λάδι, τα πιπέρια, την κανέλα, το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα και τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 3

Μόλις το κοτόπουλο μαλακώσει, προσθέτουμε τη μανέστρα, ρίχνουμε πάλι νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι και η μανέστρα να είναι έτοιμη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή