Γιουβέτσι με θαλασσινά, μύδια και σφυρίδα

2014-03-19
Γιουβέτσι με θαλασσινά
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ γευστική και θρεπτική συνταγή για να φτιάξεις νησιώτικο γιουβέτσι με θαλασσινά, μύδια και σφυρίδα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και σου συνιστώ να την μαγειρέψεις, σερβίρεται σαν κυρίως γεύμα, και να μου γράψεις τις εντυπώσεις όσων την δοκιμάσανε στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό καραβίδες και γαρίδες
  • 300 γραμ. μύδια
  • 2 φέτες ψάρι σφυρίδα
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο σέλινο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 1/2 κιλό φρέσκες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 150 γραμ. φέτα
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο
  • μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα θαλασσινά να φύγει η άμμος. Βράζουμε τη σφυρίδα μαζί με το σέλινο, το κρεμμύδι, το χυμότου λεμονιού και λίγο αλάτι. Στο ίδιο νερό, αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε το ψάρι, ρίχνουμε τα θαλασσινά και τα βράζουμε 10 λεπτά.

Βήμα 2

Σε ένα γκιουβέτσι ή σε οποιοδήποτε σκεύος τοποθετούμε τα θαλασσινά γύρω - γύρω, χωρίς να αφαιρέσουμε το κέλυφος, και στη μέση τις δυο φέτες της σφυρίδας.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Στην κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, την πιπεριά κομμένη στενές λουρίδες, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει προσθέτοντας και λίγο νερό, αν χρειάζεται. Λίγο πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Βήμα 5

Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα, την περιχύνουμε πάνω στα θαλασσινά και στη σφυρίδα.

Βήμα 6

Το γιουβέτσι με θαλασσινά και μύδια είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό με σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή