Γιουβέτσι με κιμά στο φούρνο

2015-11-06
giouvetsi-me-kima-sto-fourno
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Χαίρεται καλές μου φίλες. Στην σημερινή συνάντησή μας, θα ήθελα να συζητήσουμε την παρασκευή ενός κλασσικού κομματιού της ελληνικής κουζίνας, μια πατροπαράδοτη συνταγή, διαχρονική, που είναι το γιουβέτσι το οποίο εγώ προσωπικά λατρεύω να τρώω και να μαγειρεύω. Θεωρώ πως το φαγητό αυτό δύσκολα δεν αρέσει σε κάποιον. Θα φτιάξουμε λοιπόν, γιουβέτσι με κιμά στο φούρνο. Είναι ένα εξαιρετικά γευστικό, απλό, εύκολο και οικονομικό φαγητό, που μπορεί να συνοδέψει εσάς και την οικογένειά σας κάθε μέρα, αλλά και σε κάθε περίσταση, επίσημη ή όχι. Σίγουρα, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη σας επιλογή για το επόμενο σαββατοκύριακο, χαλαρώνοντας απο τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας μέσω της ευχάριστης μαγειρικής διαδικασίας. Χαρίστε σε εσάς και τους αγαπημένους σας ένα αξέχαστο γεύμα τώρα. Καλή σας επιτυχία φίλες μου!

 

Υλικά

  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, που θα ψιλοκόψουμε κονκασέ
  • 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χονδροτριμμένο κεφαλοτύρι
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε χωρίς λάδι μέχρι να πιει τα υγρά του. Μόλις είναι έτοιμος ρίχνουμε το λάδι, τα καρότα, την πιπεριά, τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύουμε, σβήνουμε με τα ντοματάκια, το χυμό τους, περιμένουμε να πάρουνε μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για 5-7 λεπτά, σουρώνουμε το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά, προσθέτουμε τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Τέλος αδειάζουμε το μίγμα κριθαράκι-κιμά σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι, τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή