Γιουβέτσι με μοσχάρι ποντίκι στην κατσαρόλα με κριθαράκι της γιαγιάς

2015-11-10
giouvetsi-me-mosxari-sthn-katsarola
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 9m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 9:000 h
  • Έτοιμη σε : 9:09 h

Καλή σας μέρα φίλες μου. Ελπίζω να είστε όλες καλά, υγιείς και με χαμόγελο. Σήμερα, θα ήθελα να σας γυρίσω στα παιδικά χρόνια, τότε που η γιαγιά και η μαμά είχαν την ευθύνη να ικανοποιήσουν τους οικείους τους μέσω της μαγειρικής τους. Με ερέθισμα τις μνήμες αυτές, σκέφτηκα να προτείνω στην συνάντηση αυτή μια αγαπημένη μου συνταγή, το γιουβέτσι με μοσχάρι στην κατσαρόλα. Ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος αρχίζει από την κατσαρόλα και τελειώνει στο φούρνο, λόγω όμως της πολύωρης διαδικασίας οι περισσότερες σήμερα το φτιάχνουμε στην κατσαρόλα, πετυχάινοντας το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα όμως. Καλή επιτυχία φίλες μου!

 

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι τρυφερό σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε το κρέας σε κύβους, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό, το αφήνουμε να πάρει μία βράση και το ξεπλένουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρέας, αλάτι, πιπέρι, ντοματάκια, νερό, ίσα ίσα να σκεπάζει το κρέας και περιμένουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει. Λίγο πριν είναι έτοιμο το κρέας 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε 7 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι και περιμένουμε μέχρι να πάρει βράση.

Βήμα 3

Τέλος μόλις πάρει βράσει ρίχνω το κριθαράκι, ανακατεύω καλά μέχρι να ψηθεί και να πιει όλο το νερό της κατσαρόλας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή