Γιουβαρλάκια στο φούρνο

2014-05-15
Γιουβαρλακια στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια ξεχωριστή συνταγή για γιουβαρλάκια στο φούρνο που γίνονται πεντανόστιμα ! Δοκίμασέ την!

Υλικά

  • Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • Μισό κιλό χοιρινό κιμά
  • 100 γρ. ρύζι (καρολίνα)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλεύρι
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • 1 κουτ.σούπας δυόσμος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 2

Πλάθουμε σε κεφτεδάκια ή πιο μακρόστενα όπως τα σουτζουκάκια και τα περνάμε από λίγο αλεύρι

Βήμα 3

Τα βάζουμε σε ταψί και περιχύνουμε με ελαιόλαδο, λίγο νερό και τον χυμό λεμονιού

Βήμα 4

Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να έχουν μείνει με τη σάλτσα τους

Βήμα 5

Τα γιουβαρλάκια στο φούρνο είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή