Γιουβαρλάκια φρικασέ

2014-05-11
γιουβαρλακια φρικασε
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις γιουβαρλάκια φρικασέ εύκολα! Ένα πολύ νόστιμο πιάτο, ιδανικό για το μεσημεριανό, οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

  • Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • Μισό κιλό αρνίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 6 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Μισή κούπα ρύζι
  • 2 μαρούλια κομμένα
  • 2 αυγά
  • 1 μαραθόριζα
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ασπράδι από το ένα αυγό και το ρύζι

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε γιουβαρλάκια

Βήμα 3

Βάζουμε 4 ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει

Βήμα 4

Βάζουμε ένα-ένα μέσα τα γιουβαρλάκια και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα μαρούλια, το καρότο, τη μαραθόριζα και τα φρέσκα κρεμμύδια

Βήμα 6

Βράζουμε για ακόμα 25 λεπτά

Βήμα 7

Χτυπάμε τον κρόκο με το αυγό που μας έμεινε και προσθέτουμε το λεμόνι

Βήμα 8

Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας

Βήμα 9

Περιχύνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις ανακινώντας την κατσαρόλα

Βήμα 10

Τα γιουβαρλάκια φρικασέ είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή