Γκιούλμπασι χοιρινό με κεφαλοτύρι στη λαδόκολλα της γιαγιάς

2015-11-09
gkioulmpasi-xoirino-me-kefalotyri-sth-ladokolla
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5:000 h
  • Έτοιμη σε : 5:20 h

Αγαπητές μου φίλες καλησπέρα σας. Για την σημερινή μας συνάντηση αποφάσισα να προτείνω ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, που μόνο καλές μνήμες ξυπνάει από τις εκδρομές στο χωριό και εκείνα τα ανεπανάληπτα μεσημεριανά της γιαγιάς. Θα ήθελα λοιπόν, να σας καταθέσω την πιο ωραία συνταγή την σμυρναίικης κουζίνας κατά την άποψή μου. Μιλάω για το γκιούλμπασι το οποίο φτιάχνω με χοιρινό και κεφαλοτύρι, να σιγοβράζει σε λαδόκολλα. Εξ ακοής μόνο, εχουν αρχίσει και μου τρέχουν τα σάλια. Κάντε πραγματικά αυτή την μαγειρική εμπειρία κομμάτι του επόμενου ελεύθερου χρόνου σας, και ειλικρινά δεν θα το μετανιώσετε. Μια γευστική πανδαισία, ένα κύμα αρωμάτων θα γεμίσει το σπίτι σας, ενώ όσοι το δοκιμάσουν θα παρακαλάνε να φάνε λίγο ακόμα. Κάντε κτήμα σας την Ιστορία μας, αγαπήστε την, διαιωνίστε την! Ξεκινήστε αμέσως το ταξίδι αυτό. Καλή σας απόλαυση φίλες μου!

 

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι καθαρό χωρίς κόκαλο, ανοιγμένο στη μέση
  • 10 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1/2 κιλού κεφαλοτύρι γλυκό, σε μακρόστενες φέτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά βάζουμε στον πάγκο το κρέας, ρίχνουμε από πάνω το κεφαλοτύρι, τα σκόρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Βήμα 2

Στη συνέχεια το διπλώνουμε σε ρολο με διπλή λαδόκολλα και ύστερα με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 3

Τέλος το τοποθετούμε σε ένα ταψί, το βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς και το ψήνουμε για 5 ωρες περίπου.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή