Γλυκά αχλάδια κοντούλες επιδόρπιο μεθυσμένα

2015-04-14
Γλυκά αχλάδια κοντούλες επιδόρπιο μεθυσμένα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου παρουσιάζω μια κυκλαδίτικη τοπική σπεσιαλιτέ για γλυκά αχλάδια κοντούλες επιδόρπιο μεθυσμένα απευθείας από τη χώρα της Μήλου. Η συνταγή είναι πολύ απλή και ιδιαίτερα νόστιμη και μια από τις κλασικές προτάσεις για αχλάδια που θα βρεις καθώς περιέχει πολύ λίγα και απλά υλικά. Η βάση είναι τα ζουμερά αχλάδια, τις λεγόμενες κοντούλες, και τα επιπλέον υλικά είναι η ζάχαρη και το λεμόνι. Είναι ένα από τα γλυκά του κουταλιού που οι αναλογίες του δίνουν μια νόστιμη γεύση που είναι όπως το γλυκό της γιαγιάς. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου τη γνώμη σου παρακάτω στην σελίδα.

Υλικά

  • 1.250 γραμ. αχλάδια μικρά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλέγουμε μικρά αχλάδια μοσχάτα.

Βήμα 2

Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα βάζουμε σε κρύο νερό, που έχουμε ρίξει μέσα λίγες σταγόνες λεμόνι και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.

Βήμα 3

Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με ένα ποτήρι νερό, ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια, τη μισή ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμόνι και αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 4

Όταν βράσουν καλά, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το ζουμί από το υπόλοιπο λεμόνι και αφήνουμε το γλυκό να βράζει ώσπου να δέσει καλά.

Βήμα 5

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρουμε σε βάζο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή