Γλυκό κουταλιού μανταρίνι ολόκληρο

2015-12-28
gluko-koutaliou-mantarini-oloklhro
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Αγαπημένες μου φίλες καλημέρα σας. Σήμερα σας έχω μια κλασσική συνταγή, εύκολη, απλή, οικονομική και λατρεμένοι απο μικρούς και μεγάλους, που θα αποτελέσει μια λύση για κάθε περίσταση. Θα φτιάξουμε σήμερα λοιπόν γλυκό του κουταλιού μανταρίνι με ολόκληρο το μανταρίνι όμως. Επιλέξαμε αυτό το εσπεριοδοείδες για το λόγο ότι αποτελεί το φρούτο της μακροζωίας αφού προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Είναι πλούσιο φυσικά σε βιταμίνη C αλλά και σε κάλλιο και σίδηρο. Ένα γλυκό λοιπόν που όχι μόνο αποτελεί την εύκολη λύση για τους απρόσμενους επισκέπτες των ημερών που πρέπει να τρατάρετε αλλά και πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας.

Υλικά

  • 1100 ml. νερό
  • 1½ κιλό μικρά και σφιχτά μανταρίνια κλημεντίνες
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • ½ λεμόνι το χυμό του

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε τα μανταρίνια, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσουν και να ξεπικρίσουν.

Βήμα 2

Μόλις πάρουν βράση τα αφήουμε για 10 λεπτά ακόμη να βράσουν, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το νερό, τα μανταρίνια σε ένα σουροτήρι, βάζουμε στην κατσαρόλα κρύο νερό, ρίχνουμε πάλι μέσα τα μανταρίνια και τα αφήνουεμ να κρυώσουν για 5 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Στη συνέχεια μόλις τα μανταρίνια κρυώσουν, τα βάζουεμ πάλι στο σουρωτήρι για να στραξξίξουν καλά, παίρνουμε ένα ένα τα μανταρίνια, περνάμε μία οδοντογλυφίδα από τη μία άρη του κοτσανιού μέχρι την άλλη, τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με πολύ νερό, περιμένουμε να πάρουν βράση, τα αφήνουμε για 10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Αλλάζουμε το νερό, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά (3 φορές σύνολο) και μόλις τα βράσουμε και τα στραξξίξουμε και την τρίτη φορά, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και δοκιμάζουμε λίγο από τη φλούδα για να δούμε αν έχουν ξεπικρίσει (αν δεν έχουν ξεπικρίσει τα βάζουμε σε ένα μπωλ νερό, τα αφήνουμε για 2-3 ώρες εκεί και κανουμε αλλαγές στο νερό 2-3 φορές περίπου).

Βήμα 5

Μόλις ξεπικρίσουν, τα στίβουμε ελαφρά με το χέρι μας. Παίρνουμε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα μανταρίνια, από τη στιγμή που θα πάρουν βράση αυτά τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 6

Μόλις τα μανταρίνια κρυώσουν τελείως, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο, και το αφήνουμε το γλυκό για 18-20 ώρες στην κατσαρόλα.

Βήμα 7

Τέλος μόλις περάσει ο προαπαιτούμενος χρόνος, τα βράζουμε πάλι για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι, λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε σε γυάλινα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή