Γλυκό κωκ ταψιού της πεθεράς

2016-01-15
Γλυκό κωκ ταψιού
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Πείτε μου πραγματικά φίλες μου ποιος μπορεί να αντισταθεί στη νοστιμιά ενός λαχταριστού κώκ με υπέροχη κρεμώδη γέμιση, αφράτο παντεσπάνι πάνω και κάτω και στην κορυφή απίθανη επικάλυψη σοκολάτας που έχει παγώσει και έχει πάρει τη μορφή γλάσου που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Εγώ πάντως δεν μπορώ να αντισταθώ, λατρεύω το γλυκό κώκ ταψιού από μικρή για αυτό και σας παραθέτω τη συνταγή που ακολουθώ χρόνια τώρα με μεγάλη επιτυχία. Μικροί και μεγάλοι γλείφουν και τα δάχτυλά τους όταν φτιάχνω το συγκεκριμένο γλυκό στο σπίτι και φυσικά γίνεται μέσα σε λίγες μόνο ώρες ανάρπαστο. Τα κώκ επίσης μπορείτε να τα φτιάξετε προκειμένου να τα πάτε ως δώρο σε κάποιο κάλεσμα που τυχόν έχετε ή ακόμη και σε κάποια φίλη σας σε κάποια επίσκεψη, προκειμένου να συνοδεύσει τον καφέ σας. Σε περίπτωση μάλιστα που το προτιμάτε μπορείτε ακολουθώντας την ίδια συνταγή να φτιάξετε είτε μικρά ατομικά κωκάκια είτε ένα μεγάλο κώκ που να θυμίζει τούρτα. Πρόκειται για ένα πανεύκολο γλυκό, οικονομικό που δεν θα σας παιδέψει στην κουζίνα και είμαι σίγουρη ότι θα έχει την απόλυτη επιτυχία. Στείλτε μου τις εντυπώσεις σας καθώς και τυχόν απορίες μέσα από το χώρο που θα βρείτε στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • Για την κρέμα:
  • 1 αυγό
  • 1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • Για το παντεσπάνι:
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • Για το γλάσο:
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε λοιπόν στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί καλά λαδωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 3

Αφού ετοιμαστεί το παντεσπάνι το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε στα δύο με τη μέθοδο της κλωστής ή και με μαχαίρι αρκεί να είμαστε αρκετά προσεκτικοί.

Βήμα 4

Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα, ακολουθώντας τις οδηγίες για την κρέμα ζαχαροπλαστικής και αφού δέσει προσθέτουμε το αλεύρι και το αυγό χτυπώντας συνεχώς.

Βήμα 5

Έτσι σε αυτό το σημείο είμαστε έτοιμοι να τοποθετήσουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι στη βάση ενός ταψιού, από πάνω απλώνουμε την κρέμα και τέλος καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι.

Βήμα 6

Τέλος σε μπεν μαρί λιώνουμε όλα μαζί τα υλικά για το σοκολατένιο γλάσο και περιχύνουμε με το μείγμα που θα δημιουργηθεί το γλυκό μας.

Βήμα 7

Αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει το κώκ μας και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή