Γλυκό με ζελέ, φράουλες και γιαούρτι

2015-08-21
Γλυκό με ζελέ, φράουλες και γιαούρτι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Ένα υπέροχο γλυκό με ζελέ, φράουλες και γιαούρτι είναι ίσως η ιδανική πρόταση για το φετινό καλοκαίρι, για αυτό και εγώ σου παραθέτω τη συνταγή μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για ένα δροσερό γλυκό που δεν θα σε κουράσει καθόλου ως προς την παρασκευή του καθώς παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα ενώ η γεύση του είναι τόσο πλούσια και ανάλαφρη που δεν μπορεί κανείς να του αντισταθεί. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να κρυώσουν σωστά οι στρώσεις σου μία μία στο ψυγείο και από εκεί και πέρα οι φρεσκοκομμένες φράουλες σε συνδυασμό με τη δροσερή γεύση του ζελέ και την πλούσια υφή και γεύση του γιαουρτιού θα σου χαρίσουν το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.Δοκίμασε χωρίς δεύτερη σκέψη να το φτιάξεις και εσύ και μην ξεχάσεις να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. πολτοποιημένες φράουλες
  • 200 γραμ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 120 γραμ. μέλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά τοποθετούμε τα 3 από τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπόλ με κρύο νερό για μερικά λεπτά προκειμένου να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη ενώ αφού πάρει βράση το μείγμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτοντας τα φύλλα ζελατίνας.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτουμε και τον υπόλοιπο πολτό και ψύχουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα μας.

Βήμα 4

Αφού σταθεροποιηθεί προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις φράουλες, ανακατεύουμε αργά και γεμίζουμε μία φόρμα την οποία θα αφήσουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει σωστά το μείγμα μας.

Βήμα 5

Για να δημιουργήσουμε την κρέμα γιαουρτιού θα ανακατέψουμε καλά το γιαούρτι με το μέλι ενώ παράλληλα θα τοποθετήσω τα υπόλοιπα 3 φύλλα ζελατίνας σε ένα μπόλ με κρύο νερό προκειμένου να μαλακώσουν.

Βήμα 6

Στη συνέχεια θα μεταφέρω τις ζελατίνες σε 30 γραμ. ζεστό νερό λιώνοντάς τες και θα ρίξω σιγά σιγά το μείγμα γιαουρτιού-μελιού ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 7

Περιχύνω με το μείγμα τη φόρμα την οποία τοποθετώ και πάλι στο ψυγείο για μερικές ώρες ώσπου να κρυώσει το γλυκό μου.

Βήμα 8

Αφού κρυώσει μπορώ να ξεφορμάρω σε μία πιατέλα και να σερβίρω.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή