Γλυκό μπανόφι αυθεντική συνταγή

2015-11-28
mpanofi-authentikh-syntagh
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m

Αγαπητές φίλες καλησπέρα σας. Σήμερα, θα ταξιδέψουμε στην βρετανική κουζίνα και στην στιγμή της καινοτόμου εφεύρεσης ενός βρετανού σεφ. O Ian Dowding είναι ο πατέρας του μπανόφι καθώς είναι αυτός που την δεκαετία του ’70, ενώ το ενδιαφέρον για μαγειρική βρισκόταν σε έξαρση, δημιουργώντας μια συνεχή εξέλιξη, πήρα τα απλά αγγλικά υλικά της τότε γνωστής κουζίνας, και δημιούργησε ένα διαχρονικό πιάτο, που από τότε είναι πασίγνωστό στη Βρετανία, και σιγά-σιγά αρχίζει να εντάσσεται και στην δικιά μας μαγειρική καθημερινότητα. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν εφηύρε ένα νέο πιάτο, το εξέλιξε. Η ψυχοσύνθεση του σεφ και η στάση του απέναντι στην μαγειρική και γαστρονομία, μας κάνει να σεβόμαστε ακόμη περισσότερο την συνταγή αυτή, και να την αντιγράψουμε με μεγαλύτερη διάθεση, ζηλεύοντας λίγη από την λάμψη του. Μπείτε σε αυτή την μηχανή του χρόνου, και ταξιδέψτε σε ένα υπέροχο ταξίδι γεύσεων. Καλή απόλαυση φίλες μου!

 

Υλικά

  • 1,5 τενεκεδάκια ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
  • 5-6 ώριμες μπανάνες
  • 1 πρέζα αλεσμένο καφέ
  • 425 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. στιγμιαίος καφές
  • 1,5 κ.γλ. ζάχαρη
  • Για τη ζύμη:
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Σε μία λεκάνη ρίχνω το αλέυρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο σε κύβους, το τρίβω με το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθούν γορμπαλάκια, ρίχνω το αυγό και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις η ζύμη ετοιμαστεί την ανοιγω με ένα πλάστη, τη στρώνω στη βάση της φόρμας, την τρυπάω με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνειά της, καλύπτουμε με μία λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω όσπρια για βάρος, την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, το στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει λίγο.

Βήμα 3

Στη συνέχεια μόλις η ζύμη κρυώσει απλώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, από πάνω τις μπανάνες σε φέτες, από πάνω το μίγμα της κρέμας γάλακτος και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με τον αλεσμένο καφέ.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή