Γλώσσα με σάλτσα από κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί

2014-10-24
γλωσσα με κρεμα γαλακτος
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις γλώσσα με σάλτσα από κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί, ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα λατρέψουν και όσοι δεν προτιμούν το ψάρι. Ετοίμασέ το εύκολα για εορταστικά δείπνο αλλά και για το καθημερινό τραπέζι. Μια πραγματικά υπέροχη συνταγή που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει! Δοκίμασέ την!

Υλικά

  • 2/3 κούπας λευκό κρασί
  • 4 μεγάλα φιλέτα γλώσσας (700 γρ.)
  • 2 κουτ.σούπας λεμόνι
  • 1/3 κούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Περιχύνουμε τα φιλέτα γλώσσας με το μισό λεμόνι και μια κουταλίτσα λιωμένο βούτυρο

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί

Βήμα 5

Αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος

Βήμα 6

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και λεμόνι

Βήμα 7

Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά

Βήμα 8

Σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα

Βήμα 9

Η γλώσσα με σάλτσα από κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή