Γλώσσα ψάρι με πορτοκάλι στο τηγάνι

2014-10-17
γλωσσα με πορτοκαλι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια ξεχωριστή συνταγή για να φτιάξεις γλώσσα ψάρι με πορτοκάλι στο τηγάνι, ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει είτε θέλεις να το σερβίρεις στο οικογενειακό τραπέζι ή σε μια πιο επίσημη περίσταση. Μια ιδιαίτερη γεύση που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει. Η συνταγή είναι τόσο εύκολη που το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 4 φιλέτα γλώσσα
  • 1/3 κούπας αλεύρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα χυμός από πορτοκάλι
  • 2 κουτ.γλ. μουστάρδα
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κουτ.γλ.βούτυρο
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι

Βήμα 2

Περνάμε από το μείγμα τα φιλέτα

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό

Βήμα 4

Τηγανίζουμε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά

Βήμα 5

Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά

Βήμα 6

Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε

Βήμα 7

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 8

Προσθέτουμε τον χυμό και τη μουστάρδα

Βήμα 9

Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα για 5 λεπτά

Βήμα 10

Προσθέτουμε το βούτυρο και τον άνηθο

Βήμα 11

Προσθέτουμε τα φιλέτα πάλι στο τηγάνι για να απορροφήσουν τη σάλτσα

Βήμα 12

Σερβίρουμε με μαϊντανό και τη σάλτσα

Βήμα 13

Η γλώσσα ψάρι με πορτοκάλι στο τηγάνι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν δεν έχεις φρέσκο άνηθο μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένο!
  • Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή και με κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή