Γλώσσα ψάρι φιλέτο στο φούρνο πλακί με βούτυρο, φρυγανιά και σάλτσα κρασιού

2014-03-17
Γλώσσα στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πάρα πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή για να φτιάξεις γλώσσα ψάρι φιλέτο στο φούρνο πλακί με βούτυρο, φρυγανιά και σάλτσα κρασιού θα βρεις παρακάτω. Η γλώσσα είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια και η σάλτσα που την συνοδεύει που έχει σαν βάση το λευκό κρασί της δίνει ένα πιο γλυκό και γευστικό άρωμα. Δοκίμασε την και γράψε μου εντυπώσεις παρακάτω στα σχόλια.

Υλικά

  • 1 κιλό γλώσσες
  • 1 ποτηράκι κρασιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
  • 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 6 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • 2 αυγά
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις γλώσσες, αφαιρούμε τα κεφάλια και την πέτσα και τις κόβουμε σε τέσσερα φιλέτα.

Βήμα 2

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε δυο κούπες νερό, λίγο κρασί και αλάτι και τις βράζουμε για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, βγάζουμε προσεχτικά τα φιλέτα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 4

Καβουρδίζουμε ελαφρά σε μικρή κατσαρολίτσα το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο - λίγο το ζουμί από το ψάρι, λίγο αλάτι, μία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει η κρέμα.

Βήμα 5

Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε , γυρίζοντας γρήγορα για να μην κόψει.

Βήμα 6

Σκεπάζουμε με την κρέμα αυτή τα φιλέτα, περιχύνουμε την επιφάνεια με βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και φρυγανιά.

Βήμα 7

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, 20 λεπτά της ώρας.

Βήμα 8

Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε τη γλώσσα στο φούρνο πλακί ζεστή, συνοδεύοντάς την με μία ωμή σαλάτα εποχής.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή