Γλώσσα ψάρι φιλέτο τηγανιτή πανέ λεμονάτη με κουρκούτι και αλεύρι

2014-04-01
Γλώσσα τηγανιτή με κουρκούτι
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια εξαιρετική και πολύ γευστική συνταγή για να μαγειρέψεις γλώσσα ψάρι φιλέτο τηγανιτή πανέ λεμονάτη με κουρκούτι και αλεύρι σου παρουσιάζω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις παρατηρήσεις, εντυπώσεις και σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 750 γραμ. φιλέτα γλώσσας
  • 8 κουταλιές σούπας λάδι
  • 8 κουταλιές σούπας κρασί άσπρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 λεμόνι ζουμερό
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • Για το κουρκούτι:
  • 150 γραμ. αλεύρι
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100 γραμ. αμύγδαλα ψιλοτριμμένα
  • μί απρέζα αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε κάθε φιλέτο σε 4 κομμάτια, τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη δάφνη κομμένη ψιλά κομματάκια, το κρασί και το λάδι. Αφήνουμε να μαριναριστούν 1 ώρα.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Λιώνουμε το αλεύρι στη λεκανίτσα με λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και τα αμύγδαλα ψιλοτριμμένα, τα ανακατεύουμε καλά, φροντίζοντας να γίνει ένας χυλόςμέτριος που τον αφήνουμε και αυτόν να περιμένει, ώσπου να μαριναριστούν τα ψάρια.

Βήμα 3

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ανακατεύουμε με το κουρκούτι. Παίρνουμε ένα - ένα φιλέτο, το στραγγίζουμε από τη μαρινάτα, το βουτάμε στο κουρκούτι και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές και να γίνει η επιφάνεια σπυρωτή, σαν τραχανάς.

Βήμα 4

Τοποθετούμε τα τηγανισμένα φιλέτα σε πιατέλα, στίβουμε το λεμόνι και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βήμα 5

Η γλώσσα τηγανιτή πανέ λεμονάτη με κουρκούτι και αλεύρι είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή