Ψάρι γλώσσα κατεψυγμένη τηγανιτή με χρυσή κρούστα από βούτυρο και χόρτα

2014-03-17
Γλώσσα τηγανιτή πανέ
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια εξαίρετη πρόταση, ιδιαίτερα υγιεινή και πάρα πολύ νόστιμη για να φτιάξεις ψάρι γλώσσα κατεψυγμένη τηγανιτή με χρυσή κρούστα από βούτυρο και να την συνοδέψεις με ταραμά και χόρτα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νησιώτικη και παραδοσιακή και σου προτείνω να την μαγειρέψεις και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό γλώσσες
  • 2 φρυγανιές
  • 5 αυγά
  • λάδι και βούτυρο για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις γλώσσες, τις πλένουμε και αν δεν είναι μεγάλες τις σκίζουμε στα δυο.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά, αλέθουμε τη φρυγανιά, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε λάδι και βούτυρο μαζί, βουτάμε τις γλώσσες στο μίγμα των αυγών και τις τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπού να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 4

Η γλώσσα κατεψυγμένη τηγανιτή με χρυσή κρούστα είναι έτοιμη και σερβίρεται ζεστή με χόρτα βραστά.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή