Κατεψυγμένη γλώσσα ψάρι πανέ στο φούρνο με σάλτσα κονιάκ

2014-03-11
Γλώσσα φιλέτο στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις κατεψυγμένη γλώσσα ψάρι πανέ στο φούρνο με σάλτσα κονιάκ θα βρεις παρακάτω. Τη γλώσσα την σβήνω με κονιάκ ώστε το ψάρι να πάρει μια αρωματική γεύση και την σερβίρω με μια δροσερή σαλάτα.

Σημείωση: Τοποθετούμε τη γλώσσα πάνω στο σανίδι του κρέατος. Πιάνουμε με το αριστερό μας χέρι την άκρη της ουράς. Βουτάμε το δεξί μας χέρι στο αλάτι (για να μην γλιστράει) και με τα δάχτυλά μας τρίβουμε το δέρμα της γλώσσας στην άκρη της ουράς της, ώσπου να ξεκολλήσει. Πιάνουμε τότε την άκρη του ανασηκωμένου δέρματος και τραβώντας το προς το κεφάλι, το αφαιρούμε ολόκληρο από τη μία πλευρά. Γυρίζουμε τη γλώσσα από την άλλη πλευρά και με τον ίδιο τρόπο, αφαιρούμε και από αυτή το δέρμα.  Αφού έχουμε αφαιρέσει και από τις δυο πλευρές της το δέρμα της γλώσσας, κάνουμε με κοφτερό μαχαίρι μία τομή κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς και στη συνέχεια βγάζουμε με προσοχή τα φιλέτα, φροντίζοντας να μην αφήσουμε πάνω τους κόκαλα. Όταν η γλώσσα είναι μεγάλη τότε μπορούμε εύκολα να βγάλουμε ολόκληρα και καθαρά και τα τέσσερα φιλέτα της, δηλαδή δυο από κάθε πλευρά της.

Υλικά

  • 2 γλώσσες από 1/2 κιλό η καθεμιά ή και μεγαλύτερες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
  • γαλέτα ή φρυγανιά κοπανισμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε τις γλώσσες. Τραβάμε το δέρμα, αρχίζοντας από την ουρά, προς το κεφάλι και το αφαιρούμε. Το ίδιο κάνουμε κια από την άλλη πλευρά. Κατόπιν, με κοφτερό μαχαίρι, βγάζουμε τα τέσσερα φιλέτα, αρχίζοντας από την σπονδυλική στήλη.

Βήμα 2

Αλείφουμε το ταψί με φρέσκο λιωμένο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα περνάμε από τη φρυγανιά, τα τοποθετούμε στο ταψί και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο.

Βήμα 3

Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο και αφήνουμε τα φιλέτα να ψηθούν, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν από τη μία μεριά και κατόπιν από την άλλη.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο τα σβήνουμε με το κονιάκ και τα ξαναβάζουμε πάλι στο φούρνο για 5 ' λεπτά της ώρας, να εξατμιστεί το κονιάκ και να αρωματιστούν τα φιλέτα.

Βήμα 5

Η κατεψυγμένη γλώσσα ψάρι πανέ στο φούρνο με σάλτσα κονιάκ είναι έτοιμη, βάζουμε τα φιλέτα σε πιατέλα, τα γαρνιρίζουμε με ότι μας αρέσει και τα συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή