Γλώσσα ψάρι βραστή με ρύζι στο γουόκ

2015-03-08
γλωσσα με ρυζι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε γλώσσα ψάρι βραστή με ρύζι στο γουόκ, ένα πεντανόστιμο πιάτο που αρέσει πολύ στα παιδιά αλλά και σε όλη την οικογένεια. Προετοιμάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα ενώ ο συνδυασμός των υλικών θα σας εκπλήξει ευχάριστα! Μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνταγή και με άλλα παρόμοια ψάρια! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 650 γρ. φιλέτο γλώσσα κομμένο σε μερίδες
  • 1 κουτ.σούπας χυμός λεμόνι
  • Μισή κούπα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Μισή κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κούπα καστανό ρύζι
  • 1 πουμαρό ντομάτα
  • 410 γρ. ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • Μισό κουτ.γλ. πολτοποιημένη κόκκινη πιπεριά
  • Αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον χυμό λεμόνι με το γιαούρτι

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη γλώσσα και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι

Βήμα 4

Προσθέτουμε το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε τη γλώσσα με τη σάλτσα τους και αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά

Βήμα 6

Η γλώσσα ψάρι βραστή με ρύζι στο γουόκ είναι έτοιμη

 

Tips

  • Προτιμήστε ζωμό χωρίς αλάτι ή με μειωμένο αλάτι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή