Γουρουνόπουλο λεμονάτο

2013-04-26
γουρουνοπουλο λεμονατο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια καταπληκτική συνταγή με πολύ κλασσική και νόστιμη γεύση. Παραδοσιακή και με υπέροχα αρώματα το γουρουνοπουλο λεμονατο θα συναρπάσει όλη την οικογένεια. Μια γευστική απόλαυση που δεν πρέπει να χάσεις. Φτιάξε λοιπόν τη συνταγή και μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό γουρουνόπουλο σε κομμάτια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • 2 λεμόνια χυμό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σωτάρεις το κρέας.

Βήμα 2

Ρίχνεις το σκόρδο για άλλο 1 λεπτό.

Βήμα 3

Σβήνεις με το χυμό λεμονιού.

Βήμα 4

Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Βήμα 5

Ρίχνεις τον κύβο και νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το κρέας.

Βήμα 6

Βράζεις σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα, περίπου μια ώρα.

Βήμα 7

Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτεις νερό.

Βήμα 8

Συγχαρητήρια το γουρουνοπουλο λεμονατο είναι έτοιμο. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Συνδυάζεται υπέροχα με πατάτες τις οποίες μπορείς να της μαγειρέψεις μαζί στην ίδια κατσαρόλα.
  • Αν θέλεις μπορείς να ανακατέψεις το χυμό λεμόνι με λίγη μουστάρδα, δίνει μια διαφορετική πιο τσιτάτη γεύση.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή