Γουρουνόπουλο ολόκληρο με πέτσα στο φούρνο

2014-10-19
γουρουνοπουλο ολοκληρο στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 4:20 h
  • Έτοιμη σε : 4:30 h

Μια καταπληκτική συνταγή για να μαγειρέψεις γουρουνόπουλο ολόκληρο με πέτσα στο φούρνο, ένα φαγητό που μπορεί να φαίνεται ότι είναι δύσκολο, όμως μπορείς να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα χωρίς κόπο. Η μόνη δυσκολία είναι πως αν θέλεις να βγει μα ωραία πετσούλα και να είναι ζουμερό θα πρέπει να το ψήσεις για αρκετή ώρα στο φούρνο!

Υλικά

  • 1 γουρουνόπουλο περίπου 4-5 κιλά
  • 2 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 2 κουτ.γλ. ρίγανη
  • 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το γουρουνόπουλο και το καθαρίζουμε ώστε να απομακρυνθούν εντόσθια κλπ. Αν δεν το έχει κάνει ο χασάπης

Βήμα 2

Το σκουπίζουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί

Βήμα 3

Βάζουμε σε διάφορα σημεία από κάτω σκελίδες σκόρδο

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά

Βήμα 5

Ψήνουμε στους 150-160 βαθμούς για 4 ώρες

Βήμα 6

Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία

Βήμα 7

Αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα

Βήμα 8

Το γουρουνόπουλο ολόκληρο με πέτσα στο φούρνο είναι έτοιμο

 

Tips

  • Εάν δεν χωράει ολόκληρο στο ταψί, κόψε το σε μερίδες
  • Μπορείς να προσθέσεις και μερικές φέτες λεμονιού
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή