Γουρουνόπουλο ψητό ολόκληρο γεμιστό

2014-06-17
Γουρουνόπουλο ψητό ολόκληρο γεμιστό
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Σου παρουσιάζω μια εξαιρετική χειμωνιάτικη σπεσιαλιτέ της Αράχωβας για να μαγειρέψεις το γουρουνόπουλο ψητό ολόκληρο γεμιστό όπως το φτιάχνουν στο χωριό και όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Η συνταγή προφανώς αφορά το βασικό γεύμα της ημέρας σου και συνοδεύεται ιδανικά από μια νόστιμη σαλάτα εποχής. Αν θέλεις βάζεις και πατατούλες αν δεν πιστεύω πως χρειάζεται κάτι διαφορετικό από την γέμιση. Καλή μας όρεξη και απόλαυση.

Υλικά

  • 1 γουρουνόπουλο όχι μεγαλύτερο από 5 κιλά
  • 10 λουκάνικα
  • μισό κιλό κρεμμύδια
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • άνηθο, μαϊντανό
  • 100 γραμ. λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγη μουστάρδα σκόνη (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα κρεμμύδια φέτες και τα βράζουμε στο τηγάνι με λίγο νερό. Όταν σωθεί το νερό, προσθέτουμε 6 κουταλιές σούπας βούτυρο και τα σωτάρουμε ελαφρά χωρίς να κοκκινίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί κομμένο κομματάκια, τη μουστάρδα (προαιρετικά) και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε, βάζουμε στη μέση δύο κουταλιές από το μίγμα που ετοιμάσαμε, τοποθετούμε από πάνω μία φέτα κρέατος, τη σκεπάζουμε με άλλλες δύο κουταλιές μίγμα και τυλίγουμε το φύλλο σε σχήμα ορθογώνιο. Κατά τον ίδιο τρόπο τυλίγουμε όλες τις μερίδες.

Βήμα 3

Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, ανάμεσά τους βάζουμε πατατάκια στρογγυλά, αλατισμένα και βουτυρώμενα και ψήνουμε στο φούρνο μία ώρα περίπου.

Βήμα 4

Το γουρουνόπουλο ψητό ολόκληρο γεμιστό ετοιμάστηκε και το σερβίρουμε ζεστό.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή