Γρανίτα ανανά

2015-07-27
Γρανίτα ανανά
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 4:40 h

Μέσα από τη σελίδα παρακάτω θα έχεις τη δυνατότητα να ανακαλύψεις μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για γρανίτα και να φτιάξεις υπέροχη γρανίτα ανανά εύκολα, γρήγορα και οικονομικά στο σπίτι. Πρόκειται για μία πρόταση που θα σε δροσίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα αποτελέσει και τη δική σου αγαπημένη απόλαυση αποτελούμενη από τα πλέον αγνά υλικά και καθόλου συντηριτικά ή επιπλέον χρωστικές ουσίες. Σε περίπτωση που θέλεις να πειραματιστείς η συνταγή σου δίνει τη δυνατότητα να το κάνεις χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σου φρούτο αντί ανανά αλλά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Θα χαρώ ιδιαίτερα να μοιραστείς μαζί μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου από το τελικό γευστικό αποτέλεσμα, γράφοντας μου μήνυμα στο χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό ανανάς φρέσκος
  • 180 γραμ. ζάχαρη
  • 100 ml σιρόπι γλυκόζης
  • 100 ml νερό
  • 8 αστεροειδείς γλυκάνισους

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε κομμάτια τα οποία εν συνεχεία τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Βήμα 2

Βάζουμε ένα μεταλλικό δοχείο να παγώνει στην κατάψυξη.

Βήμα 3

Περνάμε τον πουρέ ανανά από σίτα να φιλτραριστεί από τυχόν ίνες.

Βήμα 4

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 10 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, το γλυκάνικο και το σιρόπι γλυκόζη προκειμένου να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.

Βήμα 5

Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να ανακατευτούν όλα μαζί τα αρώματα και να κρυώσει και στη συνέχεια το ρίχνουμε στον πολτό ανανά.

Βήμα 6

Ομοιογενοποιούμε και μεταφέρουμε το μείγμα μας στο παγωμένο πλέον μεταλλικό δοχείο που αρχικά βάλαμε στν κατάψυξη.

Βήμα 7

Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη μερικές ώρες, αμέσως μετά ξύνουμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια του ώστε να αφραυέψει σωστά και τέλος σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή