Γρανίτα βερίκοκο

2015-08-12
Γρανίτα βερίκοκο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 4:40 h

Αναρωτιεμαι ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε μία δροσερή ανάλαφρη και σπιτική γρανίτα βερίκοκο ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Νομίζω κανείς για αυτό και σκέφτηκα να σου παρουσιάσω μια από τις αγαπημένες συνταγές με γρανίτα που έχω δοκιμάσει και που ακολουθώ χρόνια για να φτιάξεις τη δική σου υγιεινή γρανίτα βερίκοκο εύκολα και γρήγορα χωρίς να σπαταλίσεις ώρες στην κουζίνα. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Χωρίς πολύ ζάχαρη και επιπλέον συντηρητικά λοιπόν θα μπορέσεις να γευτείς τη δική σου γρανίτα με την πιο δροσερή γεύση φτιαγμένη από απλά υλικά που σίγουρα υπάρχουν στην κουζίνα σου. Μη χάνεις στιγμή ξεκίνα τη δοκιμή και δεν θα χάσεις. Περιμένω με χαρά τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. νερό
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
  • 750 γραμ. βερίκοκα

Διαδικασία

Βήμα 1

Δημιουργούμε ένα ελαφρύ σιρόπι σιγοβράζοντας 250 γραμ. νερό μαζί με 250 γραμ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αφού πλύνουμε τα βερίκοκα τα πολτοποιούμε στο multi και ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τον πολτό με το χυμό λεμονιού χωρίς να τα αφήσουμε να βράσουν.

Βήμα 3

Όταν έρθει ο πολτός φρούτων και το σιρόπι μας σε θερμοκρασία δωματίου τα ομοιογενοποιούμε και καταψύχουμε το μείγμα για περίπου μία ώρα.

Βήμα 4

Αμέσως μετά βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ακόμη 4 φορές και είναι έτοιμη η γρανίτα μας για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή