Γρανίτα μάνγκο

2015-07-23
Γρανίτα μάνγκο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 7:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 7:50 h

Μέσα από την παρακάτω σελίδα σου παραθέτω ίσως την αγαπημένη μου συνταγή για το καλοκαίρι που δεν είναι άλλη από υπέροχη γρανίτα μάνγκο. Πρόκειται για μία σπιτική και πολύ δροσιστική γρανίτα αποτελούμενη από τα πιο αγνά υλικά καθώς και το φρούτο της αρεσκείας σου. Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει το μάνγκο μην φοβηθείς να πειραματιστείς χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε άλλο φρούτο επιθυμείς, ακολουθώντας και πάλι βήμα προς βήμα τη συνταγή μου για τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να προσπαθήσεις και εσύ στο σπίτι να τη φτιάξεις και να μου στείλεις τυχόν παρατηρήσεις και σχόλια μέσα από το χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω ση σελίδα.

Υλικά

  • 6 κούπες ψιλοκομμένο μάνγκο
  • 2 κούπες νερό
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • χυμός 3 λάϊμ

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε και πολτοποιούμε το μάνγκο στο μπλέντερ.

Βήμα 2

Αδειάζουμε τον πουρέ σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το νερό, το χυμό λάϊμ και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 3

Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το απλώνουμε σε ένα ταψάκι καλύπτοντας την επιφάνεια του με μία μεμβράνη.

Βήμα 4

Καταψύχουμε για μία ώρα το μείγμα μας και αμέσως μετά το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μίξερ να σπάσουν οι κρύσταλοι και να μπορέσει να αφρατέψει σωστά.

Βήμα 5

Καταψύχουμε και πάλι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμη 3 φορές. κάθε 1 ώρα.

Βήμα 6

Σερβίρεται με κομματάκια μάνγκο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή