Γριβάδι πλακί

2015-09-18
Γριβάδι πλακί
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μία υπέροχη, κλασική και μαμαδίσια συνταγή για ψάρι ώστε να φτιάξεις γριβάδι πλακί που θα γευτεί όλη η οικογένεια καθώς και οι φίλοι σου και θα ξετρελαθούν, είναι αυτή που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσιες είναι απλά από αυτά που κάθε νοικοκυρά έχει στο ντουλάπι της και δεν θα της πάρει πολύ χρόνο και χρήμα προκειμένου να τα προμηθευτεί, αρκεί να έχεις το φρέσκο ψαράκι σου. Στη συνέχεια τοποθετείς σε ένα ταψάκι το ψάρι καθαρισμένο μαζί με τις πατατούλες, τη ντομάτα, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καρότα, τα μυρωδικά και λίγη τριμμένη φρυγανιά για το τέλος ενώ ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί και να ροδίσει καλά το φαγητό μας. Συνοδεύεις με μια από τις δεκάδες συνταγές για σαλάτες που σου έχουμε παρουσιάσει και περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας. 

Υλικά

  • 1 κιλό γριβάδι
  • 2 ντομάτες
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 κόκκινες πιπεριές γλυκιές
  • σέλινο
  • μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε καλά όλα μας τα υλικά, τα ψιλοκόβουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.

Βήμα 2

Αμέσως μετά πλένουμε και το ψάρι και το τοποθετούμε επάνω από τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ντοματοπελτέ, το λάδι, το ξύδι και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Ρίχνουμε λίγο νεράκι στο ταψί και τέλος καλύπτουμε με φρυγανιά το ψάρι μας.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή