Γριβάδι στη σχάρα στα κάρβουνα

2015-09-09
Γριβάδι στα κάρβουνα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί σου παρουσιάζω μια από τις απλούστερες συνταγές για ψάρι ώστε να φτιάξεις πεντανόστιμο και ζουμερό γριβάδι στα κάρβουνα δίχως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις περιττά υλικά. Συγκεκριμένα θα χρειαστείς 1 κιλό γριβάδι καλά καθαρισμένο από λέπια και εντόσθια, λίγη ρίγανη για το άρωμα, ελαιόλαδο αγνό παρθένο και χυμό λεμονιού για το άλειμμα αλλά και το λαδολέμονο και τέλος χοντρό αλάτι για το σωστό αλάτισμα του ψαριού. Το μυστικό του σωστού ψησίματος βρίσκεται φυσικά στα καλά κάρβουνα και το καλό ζέσταμα της σχάρας πριν τοποθετήσουμε τα ψάρια επάνω της. Ακολούθησε την πρόταησ μου και στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις παρακάτω στη σελίδα.

 

Υλικά

  • 1 κιλό γριβάδι
  • χοντρό αλάτι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι πολύ καλά από τα λέπια και τα εντόσθια και στη συνέχεια χαράσουμε κάθετα τη ραχοκοκαλιά του και αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 2

Μέχρι να ετοιμαστούν τα κάρβουνα και να ζεσταθεί πολύ καλά η σχάρα ετοιμάζουμε το λαδολέμονο προσθέτοντας λίγη ρίγανη για άρωμα.

Βήμα 3

Ψήνουμε το ψάρι μας για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το μέγεθός του και σερβίρουμε με το λαδολέμονο που ετοιμάσαμε και σαλάτα εποχής.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή