Γριβάδι με πατάτες στο φούρνο γεμιστό

2014-04-05
Γριβάδι στο φούρνο με πατάτες
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια καταπληκτική συνταγή από τα άπαντα της γιαγιάς μου για να μαγειρέψεις γεμιστό γριβάδι με πατάτες στο φούρνο όπως το έκανε εκείνη τα παλιά τα χρόνια. Μπορείς να πειραματιστείς με το ψάρι, να δοκιμάσεις την συνταγή και αν θέλεις να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 2 κιλά ψάρι γριβάδι
  • 250 γραμ. ρύζι
  • 1 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά
  • 1 κιλό πατάτες
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • 250 γραμ. λάδι
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι, ανοίγουμε την κοιλιά του, αφαιρούμε τα εντόσθια, το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

Βήμα 3

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο νερό και λίγο αλάτι και τα βράζουμε, ώσπου να σωθεί τελείως το νερό. Τοτε, ρίχνουμε μερικές κουταλιές λάδι και τα σωτάρουμε, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Χωρίζουμε τα κρεμμύδια σε δυο μέρη.

Βήμα 5

Παίρνουμε το ένα μέρος, το βάζουμε σε λεκανίτσα και προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες, το πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί, γεμίζουμε με το μίγμα αυτό το άνοιγμα τη κοιλιάς του ψαριού.

Βήμα 6

Τοποθετούμε το ψάρι στο ταψί, στη μία άκρη βάζουμε τα άλλα μισά κρεμύδια και γύρω γύρω από το ψάρι τις πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες, πλυμένες και αλατοπιπερωμένες.

Βήμα 7

Στη συνέχεια, περνάμε τις ντομάτες από τρυπητό και περιχύνουμε με τον πολτό το ψάρι και τις πατάτες.

Βήμα 8

Περιχύνουμε επίσης με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε και λίγο νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει το ψάρι και οι πατάτες.

Βήμα 9

Το γριβάδι με πατάτες στο φούρνο είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό με σαλάτα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή