Γόπες πλακί στο φούρνο με πατάτες

2015-04-26
Γόπες πλακί στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 3
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m

Η παρακάτω πρόταση αποτελεί κατά την απόψή μου την πιο γευστικά υπέροχη συνταγή για γόπες πλακί στο φούρνο με πατάτες. Είναι μία κλασική συνταγή χωρίς δυσκολία στον τρόπο παρασκευής της, η οποία χρησιμοποιεί τα πιο απλά και αγνά υλικά για τον οργανισμό μας, ενώ είναι πολύ ανάλαφρη, ιδανική για το καλοκαιρινό σας τραπέζι παρέα με την οικογένεια ή και φίλους. Συνοδεύεται τέλεια από το αγαπημένο σας λευκό κρασί ενώ μπορείς να κάνεις τις δικές σου παραλλαγές χρησιμοποιώντας όποιο μικρό ψαράκι βρείς φρέσκο. Περιμένω να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μου στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό γόπες καθαρισμένες - φιλεταρισμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ντομάτες τριμμένες χωρί τη φλούδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
  • 4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • χοντρό αλάτι - πιπέρι
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κέρατο (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού πλήνουμε τις φιλεταρισμένες μας γόπες τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα αφήνουμε το λάδι μας να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο τη ντομάτα που έχουμε τρίψει, την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, λίγο αλάτι και ίσως λίγο νεράκι, αφήνοντας τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια σε ένα λαδωμένο ταψάκι τοποθετούμε τις γόπες με το δέρμα προς τν πάτο του ταψιού και από επάνω περιχύνουμε την σάλτσα μας.

Βήμα 4

Ψήνουμε τις γόπες μας σε χαμηλή θερμοκρασία σκεπασμένες για περίπου 15 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά πασπαλίζοντας το φαγητό μας με μπόλικο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο χοντρό αλάτι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή