Γόπες σαβόρι

2015-09-21
Γόπες σαβόρι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Οι πεντανόστιμες γόπες σαβόρι είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές με ψάρι και στην παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα και δεν πρόκειται παρά μία γευστική πρόταση που ξεκινάει από τα παλιά χρόνια όταν θέλανε οι νοικοκυρές να διατηρήσουν ένα φαγητό εκτός ψυγείου για μερικές μέρες.Έτσι λοιπόν εκτός από ένα πολύ νόστιμο πιάτο οι γόπες σαβόρι διατηρούνται και για λίγες μέρες εκτός ψυγείου αυξάνοντας μέρα με την μέρα τη νοστιμιά τους. Μπόλικο σκόρδο , δεντρολίβανο, ξύδι, σταφίδες μαύρες και δάφνη θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή, αλευρώνοντας πρώτα τις γόπες μας και τηγανίζοντας τες και περιχύνοντας τες στο τέλος όπως είναι στο τηγάνι επάνω στη φωτιά με τα υπόλοιπα υλικά ώστε να μαγειρευτούν όλα μαζί. Μη χάνεις στιγμή ακολούθησε την πρόταση μου και στείλε μου τις εντυπώσεις σου στο χώρο που έχει δημιουργθεί στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό γόπες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 2 φλιτζάνια σταφίδες μαύρες
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε, αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα ψάρια μας.

Βήμα 2

Αφού κάψει το λάδι στο τηγάνι τηγανίζουμε τις γόπες.

Βήμα 3

Στη συνέχεια σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο νεράκι ζεσταίνουμε το σκόρδο με το δεντρολίβανο, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφού πάρουν μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τα ψάρια μας.

Βήμα 4

Έτσι μπορούμε να διατηρήσουμε τα ψάρια μας πολύ καιρό στο ψυγείο μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή