Γόπες στο τηγάνι με σάλτσα ντομάτας και κάπαρη

2014-03-18
Γόπες στο τηγάνι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Στην Άνω Σύρο μαζεύουμε την κάπαρη στον καιρό της, το μήνα Μάη, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να ξεραθεί στον ήλιο. Ταιριάζει με δεκάδες συνταγές, από ορεκτικά μέχρι σαλάτες μέχρι κυρίως πιάτα. Μια από αυτές είναι με γόπες στο τηγάνι με σάλτσα ντομάτας που προσθέτουμε την φρέσκια κάπαρη και δίνει μια μοναδική γεύση και άρωμα στο πιάτο μας.

Υλικά

  • 3/4 του κιλού ξερή κάπαρη
  • 3-4 κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι, λίγο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
  • 1/2 κιλό ψάρια (γόπες ή μαρίδες μεγάλες)
  • λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύουμε την κάπαρη αποβραδίς σε μπόλικο νερό. Το πρωί, την ξεπλένουμε καλά.

Βήμα 2

Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα και αφού βράσει, ζεματάμε την κάπαρη 5 - 10 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.

Βήμα 3

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα : Σωτάρουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια με το λάδι, ρίχνουμε πολτοποιημένες τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και αφού σιγοβράσουν 15 λεπτά, προσθέτουμε την κάπαρη που ζεματίσαμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν άλλα 30' έως 40 λεπτά.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε τα ψάρια, τηγανίζοντάς τα σε μπόλικο λάδι και όταν είναι έτοιμη η σάλτσα με την κάπαρη, τα τοποθετούμε από επάνω και αφήνουμε να σιγοψηθούν όλα μαζί, ψάρια και κάπαρη, για 10΄ακόμα.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τις γόπες στο τηγάνι χλιαρές.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή