Δίπλες με ούζο

2015-12-02
diples-me-ouzo
  • Σερβίρεις : 30
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 35m

Αγαπημένες μου φίλες καλησπέρα σας. Το άρωμα των Χριστουγέννων έχει “σπάσει” τις μύτες μας, έχει αλλάκει την διάθεσή μας προς το καλύτερο, μας έχει προσφέρει τα χαμένα χαμόγελα που αναζητούσαμε. Όλη αυτή η όμορφη ατμόσφαιρα, δεν είναι δυνατόν να τελειοποιηθεί χωρίς να υπάρχουν στην καθημερινότητά μας γευστικές απολαύσεις. Μία από αυτές είναι το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό γλυκό της Πελοποννήσου οι δίπλες, οι οποίες όμως από τόπο σε τόπου αλλάζουν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές του γλυκούς αυτού. Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να φτιάξετε και να γλυκάνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα δίπλες με ούζο. Καλές γιορτές λοιπόν με υγεία και χαμόγελα.

Υλικά

  • 10 μέτρια αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο για τη ζύμη
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • ½ κιλό καλαμποκέλαιο
  • ½ κιλό ελαιόλαδο
  • Για το σιρόπι:
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της κούπας μέλι
  • 1200 ml νερό
  • Για το γαρνίρισμα:
  • Κανέλλα
  • Τριμμένο καρύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το ούζο, το ξύδι, ανακατεύουμε και αρχίζουμε να τα ζυμώνουμε πολύ καλά τρίβοντας τη ζύμη ελαφρυά ανάμεσα στις παλάμες μας.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, τα χτυπάμε πολύ καλά, τα προσθετουμε στο μίγμα της ζύμης και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Βήμα 3

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 3 μέρη, αλευρώνουμε μία επιφάνεια και με τον πλάστη αρχίζουμε να ανοιγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε πολύ λεπτά φύλλα. Μόλις ανοιχτούν τα φύλλα, τα κόβουμε σε λωρίδες (10 πόντους και πλάτος 5) μέχρι όλα τα φύλλα να γίνουν λωρίδες.

Βήμα 4

Παίρνουμε μία κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετή ποσότητα ελαιόλαδου και καλαμποκελάιου, περιμένουμε να κάψει, παίρνουμε μία μία τη λωρίδα, τη βάζουμε στην κατσαρόλα, την αφήνουμε ελάχιστα να πάρει λίγο χρώμα, με 2 πιρούνια την τυλίγουμε γρήγορα σαν φλογέρα, τη βγάζουμε από το λάδι και την τοποθετούμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Την ίδια διαδιακασία ακολουθούμε και με τις υπόλοιπες δίπλες.

Βήμα 5

Σιρόπι: Σε ένα κατσρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει 1 λίτρο σιρόπι, κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Βήμα 6

Τέλος μόλις το σιρόπι γίνει χλυαρό παίρνουμε μία μία τις δίπλες τις βουτάμε στο σιρόπι, τη βάζουμε πάλι στην πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι και την κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή