Δίπλες με πορτοκάλι

2015-12-12
diples-me-portokali
  • Σερβίρεις : 30
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 45m

Καλημέρα σας αγαπημένες μου φίλες. Ελπίζω οι εορταστικές μέρες να σας έχουν ανταμείψει, να περνάτε όμορφα, με την οικογένειά σας ή με φίλους, να έχετε βρεί την χαμένη σας διάθεση και αυτοπεποίθηση, τα χαμόγελα να επανήλθαν στο προσωπάκι σας. Όλη αυτή η ιδιαίτερα όμορφη ατμόσφαιρα, μπορεί μονάχα να συμπληρωθεί με γευστικά πιάτα και λαχταριστά γλυκά. Σήμερα και γω με βάση το σκεπτικό αυτό, θέλω να σας προτείνω ένα πολύ αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό τις δίπλες, το παραδοσιακό επιδόρπιο της Πελοπονήσου βασιζόμενες όμως στο πορτοκάλι. Το εσπεριδοειδές φρούτο οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, κάλλιο και χαρίζει υγεία στον οργανισμό μας. Ακομή το σκέφτεστε; Ξεκινήστε και δώστε το δικός σας σχήμα στις δίπλες εάν έχετε όρεξη αυτοσχεδιασμού. Καλές γιορτές, αγαπημένες μου.

Υλικά

  • 1 πορτοκάλι θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια γάλα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • επιπλέον ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις δίπλες
  • Για το σιρόπι:
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια νερό
  • μέλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε τα αφήνουμε να βράσουν και μετά από 2 λεπτά είναι έτοιμο.

Βήμα 2

Αρχικά στο μίξερ βάζουμε το γάλα, το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη άχνη και με το γάντζο αρχίζουμε και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 3

Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τα αυγά, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα και αρχίζουμε τα ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργήσουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε για 20 λεπτά.

Βήμα 4

Στη συνέχεια αλευρώνουμε μία επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και κόβουμε όλη τη ζύμη σε λωρίδες.

Βήμα 5

Παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, περιμένουμε να κάψει, τοποθετούμε μία μία τις λωρίδες τις αφήνουμε πολύ λίγο και με μία τρυπητή κουτάλα διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 6

Τέλος μόλις στραγγίξουν τελείως από το λάδι, τοποθετούμε μία μία δίπλα μέσα στο σιρόπι και περιχύνουμε με μέλι και ξύσμα πορτοκαλιού.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή