Δαμάσκηνο γλυκό του κουταλιού με ασβέστη

2015-06-07
Δαμάσκηνο γλυκό του κουταλιού με ασβέστη
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 5:000 h

Σου στέλνω αυτή τη νόστιμη πρόταση για να φτιάξεις το δαμάσκηνο γλυκό του κουταλιού με ασβέστη που είναι συνταγή των κουμπάρων μου και από τις νοστιμότερες προτάσεις για δαμάσκηνο που έχω δοκιμάσει. Είναι εξαιρετικά απλή και συνηθισμένη προτροπή για να φτιάξεις το γλυκό του κουταλιού το οποίο ή το τρως σκέτο ή το συνδυάζεις όπως εγώ με γιαουρτάκι. Αν φτιάξεις και δοκιμάσεις στην συνταγή αυτή, στείλε μου σχόλια και παρατηρήσεις καθώς και αν προσέθεσες ή άλλαξες κάποια από τα υλικά της συνταγής αυτής. Καλή απόλαυση και καλή όρεξη εύχομαι.

Υλικά

  • 1 κιλό δαμάσκηνα φρέσκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • 3 χαρτάκια βανίλια
  • 1 κουταλιά ασβέστης

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουμε τα δαμάσκηνα, αφού πρώτα αφαιρέσουμε με προσοχή τα κουκούτσια.

Βήμα 2

Βάζουμε σε λεκάνη μία κουταλιά ασβέστη και 4 κιλά νερό.

Βήμα 3

Λιώνουμε τον ασβέστη και περνάμε το νερό από ψιλό σουρωτήρι.

Βήμα 4

Ρίχνουμε στο ασβεστόνερο τα δαμάσκηνα, τα αφήνουμε να σταθούν 4 ώρες, τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε.

Βήμα 5

Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με τα δαμάσκηνα και τη ζάχαρη και αφήνουμε το γλυκό σε σιγανή φωτιά να βράσει (μόνο με το δικό του νερό) ανακατεύοντας πότε-πότε με ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει.

Βήμα 6

Μόλις δέσει το σιρόπι, στίβουμε το λεμόνι, ρίχνουμε τις βανίλιες, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με πετσέτα ώσπου να κρυώσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή