Εκμέκ καταϊφι με καρύδια και κρέμα από Σεφ στον Αέρα

2015-01-22
Εκμέκ καταϊφι με καρύδια και κρέμα από Σεφ στον Αέρα
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Σου στέλνω μια φανταστική συνταγή που δοκίμασα και έφτιαξα εκμέκ καταϊφι με καρύδια και κρέμα από Σεφ στον Αέρα. Το μυστικό και αυτό που μου άρεσε στη γεύση της συνταγής αυτής είναι ο τρόπος που φτιάχνουμε την κρέμα, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και ταιριάζοντας τα με σιρόπι, σαντιγί, καρύδι και λίγο σοκολάτα. Η συνταγή είναι μια γευστική πανδαισία, ειδικά αν έχεις το χρόνο και την αφήσεις και στο ψυγείο για να ωριμάσει. Δοκίμασε την ανεπιφύλακτα.

Υλικά

  • 750 γραμ. καταΐφι
  • 3 μπουκάλια γάλα
  • 4 φακελάκια βανίλια για κρέμα
  • 4 βανίλιες άρωμα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • μισό κιλό σαντιγύ
  • 100 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
  • 100 γραμ. καρύδια
  • Για το σιρόπι:
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια του νερού νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανοίγουμε με τα χέρια μας το καταΐφι για να ξεκολλήσει.

Βήμα 2

Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε το καταΐφι.

Βήμα 3

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και αφήνουμε το καταΐφι να ροδίσει.

Βήμα 4

Στο μεταξύ, βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 5

Λιώνουμε και τα 4 φακελάκια βανίλιας σε μισό μπουκάλι γάλα.

Βήμα 6

Αδειάζουμε το υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βήμα 7

Μόλις πάρει βράση το γάλα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη διαλυμένη κρέμα και τις δύο βανίλιες (άρωμα) ανακατεύοντας πάντα με ξύλινο κουτάλι.

Βήμα 8

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει 1 μόνο βράση, σβήνουμε τη φωτιά.

Βήμα 9

Στη συνέχεια, απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κρύο καταΐφι και ετοιμάζουμε τη δεύτερη κρέμα.

Βήμα 10

Χτυπάμε πολύ καλά τη σαντιγύ με τις 5 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη, ρίχνουμε τις 2 βανίλιες (άρωμα) και απλώνουμε τη δεύτερη κρέμα πάνω από την πρώτη, αφού στο μεταξύ έχει κρυώσει η πρώτη.

Βήμα 11

Πασπαλίζουμε κατόπιν όλη την επιφάνεια με τα κοπανισμένα καρύδια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Βήμα 12

Αφήνουμε μία μέρα να σταθεί, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Έφτιαξες αυτή την διαφορετική συνταγή για καταϊφι; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή