Εκπληκτικό ζελέ ρόδι

2015-08-28
Εκπληκτικό ζελέ ρόδι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Μέσα από την παρακάτω σελίδα θα σου παρουσιάσω μία από τις αγαπημένες μου συνταγές με ζελέ που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις εκπληκτικό ζελέ ρόδι που είναι και το αγαπημένο γλύκισμα της οικογένειας μου ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πρόκειται για ένα εύκολο στην παρασκευή του ζελέ με σπόρους φρέσκου ροδιού το οποίο είναι ελαφρύ, με δροσερή γεύση και απίστευτα νόστιμο. Σερβίρεται όλες τις ώρες της ημέρας είτε μετά το φαγητό είτε το απογευματάκι μαζί με τον καφέ ή το τσάι σου και φυσικά είναι ιδιαίτερα υγιεινό καθώς το ρόδι εκτός από τα αρώματα και τους χυμούς του, μας χαρίζει και όλες τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Σου συνιστώ λοιπόν να τρέξεις να το φτιάξεις και με χαρά θα λάβω τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 500 ml φυσικό χυμό από ρόδι
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • μερικά σπόρια ροδιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά θα κόψουμε στη μέση και θα στίψουμε τα ρόδια στον στίφτη προκειμένου να πάρουμε 500 ml από το χυμό τους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπολάκι με λίγο από το χυμό που δημιουργήσαμε τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας για 2 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο χυμό ροδιού και μόλις τα φύλλα ζελατίνας έχουν μαλακώσει για τα καλά τα στίβουμε με τα χέρια μας και τα μεταφερούμε στην κατσαρόλα μαζί με το λίγο χυμό ροδιού που περιείχε το μπόλ.

Βήμα 4

Αφήνουμε το ζελέ μας να πήξει ελαφρώς και σερβίρουμε σε μπολάκια στον πάτο των οποίων έχουμε προηγουμένως τοποθετήσει μερικά σπόρια ροδιού.

Βήμα 5

Ψύχουμε γαι μερικές ώρες και το γλυκό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή