Ελάφι κοκκινιστό στην κατσαρόλα

2016-01-09
Ελάφι κοκκινιστό στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:40 h
  • Έτοιμη σε : 3:10 h

Τα τελευταία χρόνια την περίοδο των Χριστουγέννων ακολουθώ ένα συγκεκριμένο menu για τους καλεσμένους μου με ελάχιστες παραλλαγές μιας και εκτός του ότι δεν θέλω να ξοδεύω πολλές ώρες στην κουζίνα πειραματίζοντας, αποτελείται από πιάτα που καλύπτουν ακόμη και τα πιο απαιτητικά γούστα. Αντί λοιπόν της παραδοσιακής γαλοπούλας την οποία έφτιαχνα για χρόνια και στην οποία σίγουρα κάποια στιγμή θα επιστρέψω φτιάχνω απίθανο ελάφι κοκκινιστό στην κατσαρόλα μία εκπληκτική συνταγή που σου παρουσιάζω με χαρά στην παρακάτω σελίδα. Ξέρω ότι σε κάποιες φίλες πιθανόν να ξενίσει το ελάφι αλλά πιστέψτε με είναι πολύ νόστιμο κρέας που εύκολα μπορεί να προμηθευτεί κανείς πια. Κατά τα λοιπά τα υλικά είναι απλά και η διαδικασία που ακολουθούμε είναι ίδια με εκείνη όταν φτιάχνουμε ένα απλό μοσχαράκι κοκκινιστό. Το ιδιαίτερο γνώρισμα του πιάτου που είναι εκείνο που το κάνει και πιο γιορτινό είναι τα ξεχωριστά αρώματα που του χαρίζουν το μπαχάρι, η μαυροδάφνη, το σκόρδο και η κανέλα. Δοκίμασε να ακολουθήσεις και εσύ την γευστική μου πρόταση και να είσαι σίγουρη πως θα ξετρελαθούν οι καλεσμένοι σου.

Υλικά

  • 1 κιλό μπούτι από ελάφι κομμένο σε μπουκιές
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
  • πελτέ από 2 σκόρδα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ποτήρια μαυροδάφνη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλατοπίπερο
  • μπαχάρι
  • νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα σωτάρουμε το κρέας μας σε μία κατσαρόλα όπου πρώτα έχουμε προσθέσει λίγο ελαιόλαδο και το έχουμε αφήσει να κάψει.

Βήμα 2

Αφού ροδίσει ελαφρώς προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε μέχρι να ξανθύνουν.

Βήμα 3

Στη συνέχεια σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφού εξατμιστεί το αλκόολ, προθέτουμε την τριμμένη ντομάτα μαζί με τον ντοματοπελτέ.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε το φαγητό με τη ζάχαρη καθώς και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αρωματικά μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για δύο περίπου ώρες.

Βήμα 5

Σερβίρουμε είτε με ρύζι, είτε με πουρέ είτε με πατάτες τηγανιτές ανάλογα με το τι προτιμάει ο καθένας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή