Ελάφι στο φούρνο Χριστουγεννιάτικο

2015-12-24
Ελάφι στο φούρνο Χριστουγεννιάτικο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και ήδη έχουμε αρχίσει να ονειρευόμαστε σαν μικρά παιδιά τα φαγητά, τα γλυκά, τη ζεστασιά του σπιτιού, τις στιγμές χαλάρωσης με φίλους και την οικογένεια, τα καλέσματα και φυσικά κάθε νοικοκυρά αρχίζει σιγά σιγά να σκέφτεται τι καλό θα μαγειρέψει για τους καλεσμένους της. Αν λοιπόν βρίσκεσαι και εσύ σε αυτή τη διαδικασία τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τη γευστική μου πρόταση που δεν είναι άλλη από μία καταπληκτική συνταγή για ελάφι στο φούρνο Χριστουγεννιάτικο και πεντανόστιμο. Μην σε ξενίσει το ελάφι καθώς πρόκειται για πολύ νόστιμο κρέας που εύκολα πια προμηθεύεται κανείς. Αφού λοιπόν προμηθευτούμε το ελάφι θα πρέπει να το μαρινάρουμε σε κρασί, μπαχαρικά, καρότα και ντομάτα για μία ολόκληρη ημέρα ενώ στη συνέχεια η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή. Η δάφνη σε συνδυασμό με το κόκκινο κρασί, το σκόρδο και το μπαχάρι δίνουν ένα γιορτινό υπέροχο άρωμα στο πιάτο μας και είμαι σίγουρη ότι αν ακολουθήσεις τη συνταγή μου θα δεχτείς τα εύσημα των καλεσμένων σου. Σου εύχομαι καλές γιορτές, καλά μαγειρέματα και του χρόνου με υγεία.

Υλικά

  • 800 γραμ. ελάφι σπάλα κομμένο σε φέτες
  • 4 κρεμμύδια
  • 6 ντομάτες τριμμένες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • μπαχάρι
  • κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 1/2 lt κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 5 καρότα
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά φτιάχνουμε μία υπέροχη μαρινάδα μέσα στην οποία θα αφήσουμε το κρέας μας για μία ολόκληρη ημέρα στο ψυγείο.

Βήμα 2

Έτσι σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνουμε τη ντομάτα τριμμένη μαζί με τον ντοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, τα καρότα, το κρασί και τέλος το ελάφι μας έτσι ώστε να σκεπάζεται καλά από το μείγμα της μαρινάδας.

Βήμα 3

Την επόμενη μέρα αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα, το αλευρώνουμε ελαφρώς και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι προκειμένου να πάρει λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ενώ στο ίδιο τηγάνι που σωτάραμε το κρέας τώρα σωτάρουμε τα λαχανικά μας τα οποία αφαιρέσαμε από τη μαρινάδα και τέλος σιγοβράζουμε τη μαρινάδα μας για περίπου 1 τέταρτο σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 5

Τέλος περιχύνουμε το κρέας μας με το περιεχόμενο του τηγανιού, σκεπάζουμε το πυρέξ μας ή όποιο άλλο σκεύος μας βολεύει να χρησιμοποιήσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 3 ώρες.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή