Ελαφριά κομπόστα μήλου σπιτική σε βάζο

2015-03-27
Ελαφριά κομπόστα μήλου σπιτική σε βάζο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια παραδοσιακή Ροδίτικη σπεσιαλιτέ για να φτιάξεις μια ελαφριά κομπόστα μήλου σπιτική σε βάζο θα βρεις παρακάτω απευθείας από το βιβλίο συνταγών της γιαγιάς μου που την έφτιαχνε όταν ήμασταν παιδάκια σαν γλυκό όλους τους μήνες του χρόνου. Η συνταγή είναι από τις ιδιαίτερες και διαφορετικές προτάσεις για να φτιάξεις κομπόστα καθώς έχει σαν βάση μεν το μήλο που είναι αρκετά συνηθισμένο, αλλά η γεύση της σπάει με το λεμόνι που συνδέεται με την κανέλα και την ζάχαρη. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσεις και ότι χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου να απαντήσω στα σχόλια στο κάτω μέρος της συνταγής αυτής.

Υλικά

  • 1 κιλό μήλα Τριπόλεως σκληρά
  • 3/4 του κιλού ζάχαρη
  • 1 1/2 κιλό νερό
  • μισό λεμόνι
  • 1 κομμάτι κανέλα ξύλο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα μήλα από τις εξωτερικές φλούδες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε κυδωνάτα ή στα τέσσερα.

Βήμα 2

Τα πλένουμε και τα βάζουμε στη λεκάνη με νερό που να τα σκεπάζει, ρίχνοντας στο νερό το ζουμί από το μισό λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Βήμα 3

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Βήμα 4

Μόλις πάρουν 2-3 βράσεις ρίχνουμε τα μήλα.

Βήμα 5

Βράζουμε δέκα λεπτά, ξαφρίζουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 6

Παίρνουμε την κομπόστα με την κουτάλα και τη βάζουμε σε γυάλινο σκεύος, και από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι.

Βήμα 7

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Αν έφτιαξες την κομπόστα μήλου σε βάζο στείλε μας τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή